Začetek >


Explorer kovčki so rezultat kvalitetnega razvoja neuničljivih in vodotesnih kovčkov ter so prvi, ki jih izdelujejo v Evropi. 

 

Uporabljajo se v zahtevnih in ekstremnih pogojih za prenašanje in zaščito

·        navtične opreme

·        fotografske opreme

·        računalniške opreme

·        jamarske opreme

·        potapljaške opreme

·        opreme za gasilce in reševalce

·        za orožje

·        za specialno elektronsko opremo in instrumente

Explorer kovčki so odporni na udarce, korozijo, vodo, prah in vse vremenske vplive. Ohišje je izdelano iz debele kopolimer polipropilen plastike. Kovček je neoprensko tesnjen (tesnilo iz umetne gume). Stranski ročici za nošenje kovčka (pri nekaterih modelih) sta ergonomsko oblikovani, vsak kovček pa je zavarovan z močnimi nastavki, katere je moč še dodatno zakleniti z žabico. Več kovčkov se enostavno zloži v sklad, tudi če so različnih velikosti in modelov (v primeru skladiščenja ali transporta).

 

Explorer kovčki so na voljo v različnih velikostih, v treh osnovnih barvah: črni, oranžni in zeleni. V ostalih barvah so dobavljivi po naročilu. Napolnjeni so z zaščitno peno ali prazni. Peno v kovčku si uporabnik lahko oblikuje tako, da je vsebina optimalno zaščitena. 

 

Večji modeli imajo teleskopsko iztegljiv ročaj (z možnostjo zaklopa dolžine) in velika kolesca s samo-naoljivimi ležaji, za lažje prenašanje. Pri večini manjših in srednje velikih modelih je pokrov snemljiv. Primerni so uporabo v letalstvu saj vgrajeni ventil hitro izenači notranji pritisk z zunanjim v primeru hitrih višinskih ali temperaturnih sprememb.

 

Izdelani so iz visoko kakovostnih materialov in imajo certifikate o ustreznosti (IP 67 DEGREE OF PROTECTION certificate, Defence Standard 81-41 certificate, STANAG 4280 certificate). Deklarirani so za ekstremno široko temperaturno območje: -33°C do +99°C.